Caută
Close this search box.

Epidemiologul Geza Molnar, după depășirea pragului de 10.000 de infecții cu Covid-19: Suntem într-un platou. În ”coada epidemică”, putem avea microfocare de coronavirus

Conf.Dr. Geza Molnar, epidemiolog și specialist în sănătate publică, a declarat pentru MagnaNews că ne aflăm într-un platou al epidemiei cu Covid-19 în România, chiar dacă joi a fost depășit pragul de 10.000 de infecții confirmate.

Cu toate că a fost depășit pragul de 10.000 de cazuri de infacții confirmate, suntem în platou. Comparativ cu săptămâna trecută, la numărul de cazuri noi avem o scădere de 10 la sută. Chiar dacă e posibil ca la sfârșit săptămânii viitoare să înregistrăm o creștere ușoară, situație cauzată de sărbătorile pascale, nu schimbă cu nimic lucrurile”.

Conf.Dr. Geza Molnar mai spune că virusul nu va dispărea de la o zi la alta.

Virusul nu va dispărea de la o zi la alta. O regesie vizibilă a numărului de cazuri o vom avea peste două săptămâni, dacă se respectă regulile de prevenire a răspândirii infecției. Totuși, în așa zisa coadă epidemică vor putea apărea clustere, microfocare de Covid-19”.

Geza Molnar: Deschiderea sezonului estival, posibilă după data de 15 iunie

Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu, durează între şase-opt săptămâni, apoi trece”, a declarat medicul Geza Molnar.

Epidemiologul mai spune că vorbim de un virus nou, din această cauză trebuie menținute unele măsuri de precauție.

Conf.dr. Geza Molnar
Sursa foto: Stiri de Cluj

Distanțarea fizică și igiena, în special spălatul mâinilor sunt cele două capitole fundamentale pentru a evita îmbolnăvirea”, a declarat Geza Molnar.

Gradual, spune Geza Molnar, este recomandată reluarea activății economice și sociale.

În opinia specialistului, până pe 15 iunie este o măsură bună purtarea măștilor în spațiul public. Tot după această dată, este posibilă deschiderea sezonului estival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri