Caută
Close this search box.

Eugen Tomac despre ideile lui Streinu Cercel: Ceauşescu nu mai e în viaţă!

eugen tomac

Eugen Tomac a criticat în termeni duri propunerile lui Adrian Streinu Cercel privind izolarea bătrânilor pe timpul epidemiei de coronavirus. Președintele PMP a susținut că astfel de soluții puteau fi aplicate eventual într-o dictatură, nicidecum într-o democrație.

Europarlamentarul a mai atras atenția că autoritățile trebuie să fie mai atente la comunicarea publică pe tema epidemiei de COVID-19, căci românii au nevoie de informații clare, nu de păreri și absurdități.

„Pe domnul profesor Cercel trebuie să-l informeze cineva că Ceaușescu nu mai e în viață. Poate într-o dictatură asemenea soluții ar fi putut fi impuse fără nicio emoție”, a scris Tomac, pe Facebook.

Președintele PMP a atras atenția că autoritățile care gestionează criza trebuie să fie extrem de atente la ce transmit, erorile de comunicare fiind inacceptabile într-un moment ca acesta. El a insistat că românii au nevoie de informații clare, nu de păreri și absurdități.

„În această perioadă, zeci de milioane de români sunt profund afectați de ce trăim zi de zi, dar și de ce urmări groaznice va produce acest dezastru creat de coronavirus. Este esențial ca cei care gestionează criza de sănătate publică să comunice în spațiul public doar chestiuni care ne ajută – pentru că aceste erori de comunicare sunt insuportabile.

Avem nevoie de măști, ba nu avem nevoie, avem nevoie de dezinfectat, ba nu avem nevoie, virusul este mai slab decât gripa obișnuită, ba nu, virusul este un pericol și trebuie să-i izolam pe cei în vârstă pentru o perioadă lungă de timp. Vrem claritate și analize cât mai corecte, nu păreri sau absurdități”, a mai scris europarlamentarul PMP.

Proiectul propus de Adrian Streinu Cercel, numit „Vacanța mare”, propune separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de 3 luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40-65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri