Caută
Close this search box.

EXCLUSIV Traian Ionescu, fost expert OMS, evaluează gestionarea pandemiei de coronavirus: A venit o armata întreagă de surse de infecție și suntem complet dezarmați

coronavirus

Prof.Dr. Traian Ionescu, fost expert al Organizației Mondiale a Sănătății, omul care a paricipat la 107 epidemii în România și în străinătate, analizează pentru MagnaNews situația pandemiei de coronavirus și modul în care au acționat autoritățile.

Traian Ionescu apreciază că România a intrat ”favorizată” în această pandemie.

”România a început să fie prezentă în această pandemie pe o poziție deosebit de favorizată: primele infecții de corona au venit din străinătate, nu din interiorul comunității. Doctorul Arafat și echipa lui au acționat ca la carte. S-a trecut la izolarea sursei si a contacților”, a declarat profesorul Traian Ionescu.

Problemele au apărut la graniță, când valuri de oameni, surse de infecție, au pătruns în țară, printre oamenii sănătoși.

În momentul când au apărut valuri de oameni, anchetele epidemiologice au fost depășite. Din acest moment, ar fi trebuit să intervină acțiunile: vaccinuri, aparate de testare, echipamente de protecție.

Aici, am fost total descoperiți: nu există vaccin, dar nu am avut nici teste. Cei care au condus, trebuiau să se întrebe care sunt prioritățille de acțiune. În opinia mea, carantina ar fi trebuit să se organizeze la graniță pentru a opri valul de infecții”.

Epidemia este scăpată din mâini: Indicația OMS-ului nu e literă de Evanghelie

Traian Ionescu afirmă că s-a făcut o greșeală fundamentală în gestionarea pandemiei de coronavirus.

”În aceaste etapă, epidemia este scapată din mâini. s-a facut o greseala fundamentala  Indicatia oms-ului nu e litera de Evaghelie, specialistii iau măsuri adecvate, specifice sistemului lor de sănătate. Am fost expert al OMS-ului 20 de ani, acolo sunt oameni și oameni.

Măsurile de distanțare sociale sunt singurele posibile în momentul actual. A venit o armată întreagă de surse de infecție și suntem complet dezarmați”,  ne spune Traian Ionescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri