Statul ar putea deveni partenerul unor companii private, intrând în acționariatul lor, pentru a le ajuta să treacă peste perioada de criză economică, a declarat ministrul de finanțe, Florin Cîțu, duminică seara, la Digi24.

El a spus că aceasta este una dintre măsurile din pachetul pe care Guvernul îl pregătește pentru perioada următoare, când ridicarea stării de urgență nu va mai face posibilă menținerea de la bugetul de stat a șomajului tehnic.

Florin Cîțu a arătat că obiectivul este ca cei peste 600.000 de oameni care sunt în șomaj tehnic acum să poată reveni în producție și de aceea este nevoie de încurajarea companiilor din domeniul privat. „Spiritul antreprenorial nu-l poate ucide nimeni”, consideră ministrul de Finanțe.

Multe dintre aceste companii s-ar putea „să nu mai fie bancabile” și atunci, un parteneriat cu statul ar putea oferi băncilor garanția necesară pentru a le acorda împrumuturi. Intrând în acționariat, comportându-se ca un investitor direct, statul aduce garanția necesară, a arătat Florin Cîțu.

El a mai spus că vehiculul prin care statul investește în companii private, de pildă printr-o bancă, încă nu a fost stabilit.

346 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here