Caută
Close this search box.

Florin Rîpă, unul dintre cei mai periculoşi infractori români, va fi extrădat din UK

florin rîpă

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în urmă cu câteva zile, să accepte extrădarea în România a unui tînăr român ce a fost condamnat în Marea Britanie la 19 ani de închisoare.

În plus, instanța supremă a decis să-i reducă acestuia pedeapsa de la 19 la 14 ani de închisoare și a dispus ca acesta să fie internat într-un centru de detenție pentru minori.

Detalii soluţie: În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 33 CC din data de 29 octombrie 2019 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, desfiinţează hotărârea atacată şi rejudecând: În baza baza art.166 din Legea nr.302/2004 adaptează pedeapsa privativă de libertate de 6939 zile închisoare (echivalentul a 19 ani şi 4 zile Închisoare) şi reduce pedeapsa până la limita maximă admisă de lege, respectiv 14 ani închisoare (5110 zile) şi dispune internarea într-un centru de detenţie pentru minori. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei hotărâri. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de parchet, rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 1012 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16 aprilie 2020.

Anterior, în 29.10.2019, Curtea de Apel Ploiești a dispus recunoaşterea şi executarea în România a Hotărârii din data de 03.06.2016 pronunţată de Tribunalul Penal Wolverhampton – Marea Britanie, rămasă definitivă la 03.06.2016, privind condamnarea cetăţeanului român……,în prezent aflat într-un penitenciar din Marea Britanie la pedeapsa totală de: 6939 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „cauzarea de vătămare corporală cu intenţie” prevăzută de Legea britanică privind infracţiunile contra persoanei din 1861 şi „jaf” prevăzută de Legea cu privire la furt din 1968, având corespondent în infracţiunile de tentativă la omor calificat, tentativă la tâlhărie calificată şi tâlhărie calificată din Codul penal român.

Cine este și ce a făcut tânărul român

Tânărul care a primit condamnarea de 19 ani de închisoare din partea unui tribunal britanic se numeste Rîpă Florin și a comis o serie de fapte abominabile, ce au șocat opinia publică din Regatul Unit.

La doar o lună după ce a fost eliberat dintr-o pușcărie britanică, pe 7 noiembrie 2015, el a atacat într-un tren un pensionar britanic de 70 de ani, David Cooper. În prealabil, Florin Rîpă consumase peste doi litri de votcă și fumase canabis. El l-a lovit pe pensionar de aproximativ 15 ori în zona capului, după care s-a urcat cu picioarele pe capul victimei inconștiente. Florin Rîpă l-a bătut pe om în așa hal încât acesta a stat 10 zile în comă, a petrecut trei săptămâni în terapie intensivă și a avut nevoie de îngrijiri medicale și la 7 luni de la atacul criminal. Fotografia de mai jos este sugestivă:

La o oră după atacul asupra lui David Cooper, Florin Rîpă s-a apropiat de o femeie de 61 de ani, Linda Murphy, în timp ce ea se afla în drum spre serviciu. Tânărul a lovit-o în plină figură de două ori înainte de a-i apuca geanta de mână care conținea 15 lire sterline și un telefon mobil.

După ce a fost capturat de către forțele de poliție, autoritățile britanice se declarau mirate cum i se permisese intrarea în Marea Britanie lui Florin Rîpă, în condițiile în care acesta fusese arestat la Paris sub acuzația de furt cu circumstanțe agravante. Mai mult, la proces s-a aflat că Florin Rîpă tocmai fusese eliberat dintr-o pușcărie britanică după ce executase o condamnare de șase luni pentru tentativă de tâlhărie la Londra, cu o lună înainte de cele două atacuri criminale oribile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri