Caută
Close this search box.

Fostul manager de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, scapă de controlul judiciar

florin secureanu

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Adrian Florin Secureanu, a scăpat de măsura controlului judiciar, după ce magistrații Curții de Apel București au respins  contestația procurorilor DNA și au confirmat soluția judecătorilor de la Tribunalul București.

Decizia a fost luată de un complet de judecată compus din judecătoarea Găină Carmen Veronica ( președinte) și Claudia Jderu:

Solutia pe scurt: Decizia penală nr. 118/C din data de 13.04.2020 – În temeiul art.425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit.b rap. la art.206 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 06 aprilie 2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în Dosarul nr.3252/3/2018/a21, cu privire la inculpatul SECUREANU FLORIN-ADRIAN. În temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea contestaţiei rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 13 aprilie 2020.
Document: Hotarâre 118/2020 13.04.2020

Anterior, pe 6 aprilie, judecătorii Secției I Penale de la Tribunalul București au decis să revoce această măsură preventivă.

Adrian Florin Secureanu, acuzat de delapidare si luare de mită, nu a recunoscut acuzațiile DNA. Alți trei afaceristi implicati în acest caz, Mihai Mesner, Gabriel Deaconu și Cristian Ionita, neagă de asemenea acuzațiile și sunt judecați și ei la TMB.

În schimb, trei oameni de afaceri și patru angajati de la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București, care au recunoscut acuzațiile de corupție în dosarul fostului director al unității medicale, Florin Secureanu, au fost condamnați definitiv în acest caz.

Cele sapte persoane au primit sentințe cu suspendare și au achitat o parte din prejudiciu. Acestea au ales să fie judecate în procedură simplificată, care presupune recunoașterea integrală a faptelor, iar in schimb condamnarea le-a fost redusă cu o treime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri