Caută
Close this search box.

Fructul dicotiledonat. Dana Gîrbovan îl acuză pe Iohannis de manipulare în masă la referendumul pe Justiţie

dana gîrbovan

Dana Gîrbovan, judecătoarea propusă de Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiţiei şi respinsă de preşedinte, lansează un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis. Ea susţine că românii care au votat la referendumul pentru Justiţie au fost manipulaţi de politicieni, formatori de opinie, jurnalişti, ONG-uri, ambasade.

Comentând modalitatea legală de adoptare a ordonanţelor militare, într-un interviu pentru juridice.ro, Gîrbovan profita de prilej pentru a se răfui din nou cu Klaus Iohannis.

„Cel mai concret exemplu de populism şi manipulare la scară largă, condusă de o serie de politicieni, formatori de opinie, jurnalişti, ONG-uri, ambasade etc., este cel al referendumului din mai 2019, când, în urma unei intense propagande şi manipulări în masă, oamenii au votat interzicerea ordonanţelor de urgenţă în materie de justiţie, convinşi fiind că aşa salvează Justiţia.

Mânaţi de iluzia sloganului „anticorupţiei” sau “toţi pentru justiţie” şi fără a pune sub semnul întrebării mesajele propagandiştilor din spatele acelui referendum, majoritatea celor care au participat atunci la referendum au ajuns efectiv să nege prin vot că vreodată pot exista situaţii excepţionale, care să necesite cu adevărat adoptarea de către Guvern a unor ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei sau al politicii penale.

Manipularea şi propaganda de atunci a bătut raţiunea şi realitatea. Pandemia cu care ne confruntăm acum, iată, a spart acea bulă virtuală şi ne-a lovit fără milă, obligându-i pe toţi să vadă realitatea de dincolo de ecranele telefoanelor sau a computerelor.

Există cu adevărat situaţii excepţionale, există urgenţe, există o raţiune pentru care au fost reglementate la nivel constituţional ordonanţele de urgenţă.

Actuala pandamie este cel mai concret şi mai dur exemplu de situaţie excepţională, ce a necesitat adoptarea de măsuri urgente în domeniul justiţiei, inclusiv prin ordonanţe de urgenţă. Or, dacă măsurile luate în domeniul justiţiei erau necesare pentru a proteja dreptul la viaţă şi la sănătate al cetăţenilor, problemă ce rămâne este cea a modului în care aceste măsuri s-au luat.

Pe scurt, în prezent avem un haos legislativ în materia stării de urgenţă, ce va naşte inevitabil numărate probleme. Este important însă, că societate, să ne fi învăţat lecţia dată de pandemie, să ne pregătim mai bine pentru viitor şi să nu mai cădem în capcana populismului facil. Pragmatismul şi analiza rece trebuie să înlocuiască demagogia, propaganda şi manipularea”, a declarat Gîrbovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri