Caută
Close this search box.

GCS: 200.000 de măşti FFP2 din China au ajuns în România, cu o cursă TAROM

măşti

Un număr de 200.000 de măşti FFP2 au ajuns în România, cu o cursă TAROM, în urma unei achiziţii realizată din China de către UNIFARM SA, informează vineri Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în judeţe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

„Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta Bucureşti – Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19).
Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din şapte persoane: patru piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi un supervizor responsabil cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului”, afirmă aceeaşi sursă.

GCS precizează că după revenirea în ţară, pentru că a fost într-o zonă galbenă privind răspândirea Covid-19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri