Caută
Close this search box.

Guvernul german acuză: Beijing a făcut presiuni asupra Berlinului să-i laude gestionarea epidemiei de COVID-19

china

Diplomaţi chinezi au abordat oficiali din cadrul Guvernului german, pe care i-au îndemnat să se exprime în mod pozitiv cu privire la gestionarea de către Beijing a epidemiei noului coronavirus, arată Ministerul german de Interne într-o scrisoare pe care Reuters susţine că a putut să o consulte.

”Guvernul german este la curent cu contacte individuale ale unor diplomaţi chinezi, cu scopul de a exprima în mod public opinii pozitive cu privire la gestionarea coronavirusului de către Republica Populară Chineză”, se arată în această scrisoare datată 22 aprilie.

”Guvernul federal nu a dat curs acestor solicitări”, se precizează în documentul trimis deputatei ecologiste Margarete Bause, în urma unei interpelări cu privire la acest subiect, potrivit News.ro.

Scrisoarea a fost dezvăluită de Welt am Sonntag, care precizează că Ambasada Chinei la Berlin a respins aceste informaţii, catalogându-le drept mincinoase şi iresponsabile.

Reuters a dezvăluit că patru surse şi corespondenţa diplomatică europeană arată că Beijingul a încercat să blocheze difuzarea unui raport al Uniunii Europene (UE), care acuză China de dezinformare privind pandemia de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri