Caută
Close this search box.

Haos şi revoltă în Spania după relaxare: Ce rușine! Galerie FOTO

Măsurile de relaxare treptată au produs revoltă şi haos în Spania.

Autorităţile au permis copiilor sub 14 ani să iasă din case. Din 2 mai, adulții ar putea face sport.

Potrivit noilor reglementări, copiii au dreptul să iasă în aer liber o oră pe zi, oricând între 9 AM și 9 PM, dar nu la mai mult de 1 kilometru de casă.

Bicicletele, patinele și skateboard-urile sunt permise, la fel și jocurile cu mingea, dar parcurile rămân închise.

Premierul Sanchez a anunțat că, începând cu 2 mai, spaniolii ar putea să aibă voie să iasă din case pentru activități fizice și sport, dacă numărul infectărilor cu coronavirus va continua să scadă.

”Totul se va întâmpla gradual și asimetric. N-o să începem brusc activitatea în toate sectoarele”, a spus premierul Spaniei.

De asemenea, în caz că totul decurge conform planului, celelalte restricții vor fi ridicate gradual, începând cu jumătatea lunii mai.

Numai că prima zi în care copiii au avut voie să iasă din case a produs haos și a declanșat reacții vehemente pe rețelele de socializare.

Pe Twitter și pe Facebook a apărut hashtag-ul #NinosEnLaCalle, unde spaniolii au postat fotografii și clipuri cu aglomerații urbane sau oameni care au mers relaxați la plajă, potrivit Digi Sport.

Comentariile din Social Media au fost furioase: ”Trebuie spaniolii să fie reeducați?”, ”Ce rușine!”, ”Nu au înțeles nimic!”, ”Virusul se va răspândi din nou!”.

”Rețelele de socializare s-au umplut cu imagini cu oameni iresponsabili”, a scris publicația sport.es.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri