Caută
Close this search box.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula, purtată în procesiune în Cluj-Napoca şi Bistriţa

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula va fi purtată în procesiune vineri, în zona spitalelor și a principalelor biserici din Cluj-Napoca şi Bistriţa, pentru „a oferi mângâiere sufletească” celor care se confruntă cu COVID-19, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, anunță Arhiepiscopia Clujului.

Icoana Maicii Domnului va fi purtată în procesiune, într-o maşină, în municipiile Cluj-Napoca, în intervalul orar 10.00-12.00, şi Bistriţa, în intervalul orar 15.00-17.00, potrivit TVR. Tarseul va fi parcurs fără oprire în zona spitalelor şi a principalelor biserici.

„Credincioşii, medicii, personalul medical, precum şi pacienţii sunt rugaţi să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă sanitară şi de distanţare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc cel necăjit şi întristat şi mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credinţă şi întărire în nădejde”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri