Caută
Close this search box.

În cât timp își vor primi banii angajații aflați în șomaj tehnic. Firmele pot depune documentele

Miercuri este prima zi în care companiile românești afectate de măsurile luate de autorități au putut depune cereri pentru acordarea şomajului tehnic.

Procedurile au fost simplificate la maximum. Banii ar urma să vină în cel mult zece zile, iar oamenii trimiși acasă ar trebui, apoi, să aștepte cel mult trei.

Imediat după decretarea stării de urgenţă, un restaurant din centrul oraşului Bistriţa a fost nevoit să renunţe la servirea clienţilor la masă şi să se rezume la livrări la domiciliu. 8 angajaţi au fost trimişi acasă.

Firma depune acum documentaţia necesară pentru a obţine indemnizaţia pentru şomaj tehnic, adică 75% din salariul fiecăruia.

Viluţa Brătfălean, patron restaurant: „Contabila noastră lucrează la asta. Au sunat angajaţii, ţinem legătura cu ei, nu au făcut presiune dar au sunat şi s au interesat.”

Autorităţile au simplificat procedurile la maxim. Firmele trebuie să depună doar o cerere, lista cu angajaţii intraţi în şomaj tehnic şi o declaratrie pe proprie răspundere cum că activitatea companiei a gost afectată de pandemie. Actele pot fi trimise pe mail. Oamenii sunt încrezători că vor primi banii în maxim 3 săptămâni.

Presoanele fizice autorizate (PFA), cei care au venituri din drepturi de autor, lucrătorii din cooperație și liber-profesioniștii vor primi şi ei o indemnizație de șomaj tehnic fixă suporatată de stat. Ajutorul maxim este dfe 75% din salariul mediu brut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri