Caută
Close this search box.

În plină pandemie, arhiepiscopul Tomisului vrea SĂ DESCHIDĂ BISERICILE în noaptea de Înviere

Din cauza epidemiei de coronavirus au fost interzise adunările de oameni, cu scopul de a opri răspândirea noului virus. Astfel, și slujbele religioase au fost oprite prin Ordonanțele Militare.

În curând urmează una dintre cele mai importante sărbători, pe 19 aprilie creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Însă în contextul actual, conform Patriarhiei Române, acest lucru se va întâmpla fără participarea enoriașilor la slujba de Înviere.

Deși decizia închiderii bisericilor pare una necesară, ÎPS Teodosie a spus că, dacă se respectă normele de siguranță medicală recomandate de autorități, lăcașele de cult pot fi deschise. Conform paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului se cere permisiunea ca enoriașii să poată participa la slujba de Paște.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală.

Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.”, scrie pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

O solicitare similară are și Andrei Roșca, un tânăr preot, paroh într-o localitate din județul Alba, care a postat o „Scrisoare deschisă către medicul Raed Arafat”, în care îi cerea secretarului de stat să fie de acord ca bisericile să rămână deschise, potrivit Monitorul de Vrancea.

„Rugăciunea aduce răspunsuri! Am reușit să vorbesc azi dimineață cu domnul secretar de stat, dr. Raed Arafat. Mi-a mulțumit pentru îndrăzneală, m-a ascultat și mi-a promis că va discuta cu ceilalți colegi ca măcar de Înviere, cu reguli, să fim împreună în curtea Bisericii, cântând «Hristos a înviat!», însă nu ține doar de el această decizie”, a scris preotul Andrei Roșca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri