Caută
Close this search box.

Informația ce îți poate salva viața. Cum se trasmite Covid-19 în magazine

Sărbătorile pascale sau diferitele necesități îi fac pe români să meargă la magazine, pentru a face cumpărături. Totuși, cum se transmite coronavirusul atunci când mergem în supermarket?

În plină carantină, când milioane de români stau în case, evenimentele sunt anulate, străzile goale şi mallurile închise, cele mai aglomerate locuri au devenit supermarketurile, mai ales în preajma sărbătorilor pascale.

Putem ieşi la cumpărături pentru strictul necesar, cu declaraţia pe propria răspundere completată corect, dar la fel de important este să ne protejăm atunci când ne aprovizionăm.

Sfaturi utile pentru a te proteja de coronavirus

Cercetătorii finlandezi au studiat cum se împrăştie coronavirusul într-un spaţiu închis. Rezultatele preliminare arată că particulele care transportă virusul pot rămâne în aer mai mult decât s-a crezut iniţial.

Adică dacă cineva infectat strănută sau tuşeşte, ori chiar vorbeşte spre un raft cu produse, virusul se poate împrăştia până la câţiva metri distanţă. Prin picăturile invizibile de salivă, poate ajunge să infecteze chiar şi persoane aflate pe un alt culoar.

Ne putem proteja simplu: purtând mănuşi, dar mai ales mască. Astfel, nici nu riscăm să luăm virusul, nici să îi infectăm pe ceilalţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri