Caută
Close this search box.

Iohannis: Legea se aplică, nu se discută. Cine nu se conformează cu măsurile autorităţilor va fi amendat

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel miercuri la românii care nu respectă recomandările autorităţilor în privinţa stării de urgenţă. Acesta a subliniat că „legea se aplică, nu se discută”, amintind că până în prezent s-au făcut peste 870.000 de controale şi s-au aplicat 78.000 de amenzi.

Klaus Iohannis: Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătatea. Pentru a proteja sănătatea populaţiei din România şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical. Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi că această situaţie de stare de urgenţă e una foarte serioasă şi cu atât mai mult trebuie cu toţii să respectăm legislaţia, ordinile în vigoare.

Un aspect foarte special îl reprezintă siguranţa şi ordinea publică. Asta a fost tema discuţiei pe care tocmai am încheiat-o. Am pus un accent clar şi ferm pe impunerea legii. E absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă. Asta spre protecţia voastră a fiecăruia. Majoritatea românilor au înţeles aceste lucruri însă ce se întâmplă cu cei care nu vor să înţeleagă? Aceştia vor fi amendaţi. Legea se aplică, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat.

S-au făcut peste 870.000 de acţiuni de controale. Felul în care se respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare şi aşa mai departe. De la începutul epidemiei s-au dat peste 78.000 de amenzi. În acest sens vă spun. Legea este clară, e pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor. Repet ce am spus în fiecare apariţie a mea. Respectaţi normele de conduită impuse de autorităţi. Vă doresc multă sănătate.

Premierul Ludovic Orbam, miniştrii de Interne şi Apărării Naţionale au participat miercuri la o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a prezenta măsurile de siguranţă şi ordine publică în contextul epidemiei COVID-19.

„Preşedintele Iohannis va discuta cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, miinistrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri