Caută
Close this search box.

Jair Bolsonaro s-a plimbat ţanţoş pe străzile capitalei Braziliei

jair bolsonaro

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a plimbat pe străzile capitalei Brasilia, înconjurat de alți trecători, care l-au salutat și s-au fotografiat cu el. Plimbarea lui Bolsonaro este cea mai recentă contestare a sa a măsurilor de izolare socială luate pentru combaterea epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Jair Bolsonaro (65 de ani) susține că măsurile de izolare socială, impuse de guvernatorii statelor braziliene și chiar de oficiali din domeniul sănătății publice din subordinea sa, sunt un inconvenient inutil pentru economie.

Popularitatea lui Bolsonaro a scăzut de la începerea epidemiei, mulți brazilieni fiind înfuriați, după ce președintele a caracterizat COVID-19 drept ”o răceală ușoară”

Bolsonaro a mers la un spital militar, înainte să se oprească la o farmacie și apoi să-;i viziteze unul dintre fii, care locuiește la bloc.

Pe drum a fost salutat de susținători ai săi care i-au scandat numele și au făcut fotografii. Alții au ieșit la geamuri cu oale și tigăi pe care le-au lovit, o modalitate de protest din ce în ce mai răspândită în Brazilia împotriva președintelui.

Ieșirea pe străzi ale președintelui survine într-un moment în care autoritățile reclamă că respectarea măsurilor de izolare este din ce în ce mai redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri