Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor: UDMR va vota, probabil, pentru prelungirea stării de urgență

kelemen hunor

Parlamentarii UDMR vor vota, cel mai probabil, pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, dar, în această perioadă, Guvernul ar trebui să se ocupe de economie, să vină cu măsuri mai ferme pentru susţinerea locurilor de muncă pentru perioada post-epidemie, a declarat liderul Uniunii, deputatul Kelemen Hunor.

O decizie finală a parlamentarilor UDMR va fi luată miercuri, potrivit Agerpres.

Era de aşteptat că urmează o prelungire a stării de urgenţă, datele arătau că este nevoie de încă o perioadă şi urmează şi o perioadă mai dificilă. Nu am depăşit încă vârful pandemiei în România. (…) Propunerea mea către colegii din cele două grupuri parlamentare este să votăm decretul prezidenţial, probabil că aşa se va întâmpla, nu am nicio îndoială„, a precizat preşedintele UDMR.

Potrivit acestuia, în interiorul stării de urgenţă, Guvernul trebuie să dea dovadă de mai multă fermitate pentru a susţine economia românească, pentru a proteja locurile de muncă.

Vom cere Guvernului mai multă fermitate, mai mult curaj, mai ales în ceea ce priveşte perioada post-epidemie, pentru a susţine economia românească, pentru a proteja locurile de muncă, fiindcă că până acum nu am văzut nici curaj, nici fantezie, lipsesc iniţiativele şi tot ceea ce s-a dat deocamdată nu se ştie cum se aplică, cum va funcţiona. În afară de şomajul tehnic şi ajutorul pentru şomaj tehnic, în rest cam totul este în aer„, a afirmat Kelemen Hunor.

El a adăugat că, în timp ce alte ţări au luat măsuri concrete pentru a susţine economia şi pentru a proteja locurile de muncă, „noi vorbim de deficit şi căutăm încă finanţatori”.

Deci, din acest punct de vedere, Guvernul ar trebui să fie mult mai ferm, mult mai hotărât şi, în loc de alte discuţii poate inutile sau discuţii care pot fi duse şi în Parlament, legate de alegerile locale şi alte multe aspecte care au fost reglementate prin ordonanţe de urgenţă, Guvernul ar fi trebuit să vină cu un pachet de măsuri pentru a susţine economia„, a adăugat liderul UDMR.

El a menţionat că, dacă în decretul prezidenţial nu se poate adăuga nimic suplimentar, „Guvernul ar trebui să vină foarte, foarte repede şi ar trebui să se ocupe, dincolo de gestionarea crizei, aproape în exclusivitate de economie”.

Asta este situaţia astăzi şi eu sunt convins că, dacă va exista disciplină, dacă va exista în continuare efortul necesar şi, bineînţeles, preocuparea necesară, vom depăşi această perioadă, dar economia rămâne de văzut cum se va relansa. Şi aici Guvernul are încă multe lucruri de făcut şi deja am pierdut o lună„, a concluzionat liderul UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19„, a spus şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri