Caută
Close this search box.

Kim Jong Un, în ”stare vegetativă”. Coreea de Nord menține secretul asupra situației liderului său

Starea liderului nord-coreean Kim Jong Un pare a fi mult mai gravă decât s-a crtezut până acum, potrivit articolelor apărute în presă.

Informațiile au apărut chiar de la începutul acestei săptămâni, relevând faptul că Jong Un a fost grav bolnav chiar și după operația suferită pe inimă, deși acest lucru a fost încă de atunci contestat.

Totuși, mass-media japoneză susține acum că Kim se află într-o stare vegetativă în urma unei proceduri de montare de stent. Revista japoneză Shukan Gendai a scris cum Kim s-a prăbușit, efectiv, din picioare, în timpul unei vizite într-o zonă rurală, în luna aprilie. Kim ar fi necesitat o foarte rapidă procedură de stent în urma incidentului. Shukan Gendai a detaliat ulterior modul în care chirurgul responsabil cu operația lui Kim nu obișnuia să se ocupe de pacienți obezi și era prea nervos în timpul operației, ceea ce a dus la întârzieri care l-au lăsat pe Kim într-o stare vegetativă, fără a se mai putea trezi. Revista a menționat mărturiile un membru, rămas anonim, al echipei medicale speciale a liderului de la Phenian.

Între timp, Reuters a scris, vineri, 24 aprilie, cum China a expediat o echipă care a inclus experți medicali în Coreea de Nord, în urma informațiilor privind sănătatea lui Kim. Reprezentanți ai Departamentul de Relații Externe al Partidului Comunist Chinez au plecat joi, 23 aprilie, în Coreea de Nord. Cei implicați păstrează însă discreția totală cu privire la natura călătoriei. Chiar și sursele care au informat despre călătoria în sine păstrează secretul absolut în ceea ce privește starea actuală a lui Kim.

Oficialii guvernului sud-coreean au declarat, inițial marți, 21 aprilie, că liderul Kim se ocupa de afacerile statului, ca de obicei, și că guvernul nu a lăsat să se vadă  „nicio activitate neobișnuită”,  în urma zvonurilor privind sănătatea precară a lui Kim. Agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud, ca răspuns la aceste rapoarte, a declarat „nu este adevărat” și nu a existat „o tendință specifică”.

Miercuri, 22 aprilie, vicepreședintele Grupului șefilor de personal de la Casa Albă, generalul John Hyten, a declarat că nu are „niciun motiv să presupună” că Kim Jong Un ar mai fi încă la cârma țării sale. Oficialii de la Casa Albă au confirmat pentru Fox News că monitorizează situația, dar nu au adăugat nimic mai departe.

Interesant este că joi, 23 aprilie, președintele Donald Trump a spus că, din punctul său de vedere, știrea despre boala lui Kim este „incorectă”. „Am auzit că foloseau documente vechi”, a declarat Trump când a fost întrebat despre Kim în cadrul ședinței de presă zilnice, pentru coronavirus, de la Casa Albă. „Am auzit că informația a fost incorectă. Sper că a fost  incorectă. ”

Unul dintre elementele cele mai semnificative este, însă, altul. La începutull lunii aprilie, în timpul sărbătorii „Zilei Soarelui” din Coreea de Nord, Kim Jong Ul a absentat. Sărbătoarea are loc în fiecare an pentru a onora nașterea bunicului lui Kim, fondatorul Coreei de Nord, Kim Il Sung. Sursa Fox News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri