Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis are o plângere la CNCD pentru afirmaţia „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”

iohannis

O asociaţie maghiară pentru protecţia drepturilor minorităţilor l-a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pe preşedintele Klaus Iohannis, în urma afirmaţiei potrivit căreia „PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

Preşedintele CNCD Csaba Asztalos a confirmat pentru Mediafax că aceasta este singura plângere înregistrată până la ora transmiterii acestei ştiri cu privire la afirmaţiile şefului statului.
„Prin declaraţia rostită de el se creează o atmosferă dezagreabilă la nivelul comunităţii maghiare. Agravează situaţia şi faptul că domnia sa are calitatea de Preşedinte al României, ceea ce insuflă sentimentul că însuşi statul român acţionează împotriva cetăţenilor săi de etnie maghiară”, potrivit sesizării transmisă de Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” la CNCD.

Klaus Iohannis a spus, miercuri, că „este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înţelegeri se fac în Parlamentul României”.

Potrivit preşedintelui, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înţelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României şi a românilor. Este inadmisibil aşa ceva”, a declarat Iohannis, adăugând că atât timp cât va fi preşedinte, o astfel de lege nu va exista.

Ulterior acestor declaraţii, senatorii au respins, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Acest proiect de lege a fost adoptat anterior tacit de Camera Deputaţilor. Senatul s-a întrunit în şedinţă de urgenţă, având doar acest proiect pe ordinea de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri