Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, despre Suceava: Spitalul trebuie militarizat și repus în funcțiune. Personalul medical are nevoie de echipamente

suceava

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că spitalul din Suceava trebuie militarizat repus urgent în funcţiune şi dezinfectat, iar personalul medical să primească materialele necesare.

În ceea ce privește situația spitalului din Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, are sarcina de a-l repune în funcțiune și va asigura în perioada următoare „conducerea operativă a spitalului”. „Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a afirmat Iohannis

„Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcţiune spitalul din Suceava. (…) Este nevoie ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar, în aşa fel încât personalul medical, medicii, să fie protejaţi”, a spus şeful statului, la videoconferinţa cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, şi reprezentanţi ai instituţiilor locale cu privire la situaţia epidemiologică din judeţ.

Iohannis a subliniat că este nevoie să se facă o dezinfecţie profundă şi în spital şi posibil şi în oraş, arătând că pentru acest lucru există o echipă specială, care va veni din Dorohoi.

„Este nevoie de testarea urgentă a personalului medical, care poate să revină în spital în măsura în care se vindecă. Este nevoie de încă un aparat de testare, care va fi pus la dispoziţie în timpul cel mai scurt”, a declarat Iohannis.

Această videoconferinţă a fost solicitată de preşedintele Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri