Caută
Close this search box.

La Suceava, telefoanele sună din sacii negri cu care sunt transportați decedaţii

sacii

Gianina Ursu, nepoata unui pacient de 68 de ani care a murit în Spitalul Județean din Suceava, a relatat situația din spitalul transformat într-o sursă de infecție, pentru pacienți și medici, deopotrivă.

Pacientul fusese internat cu patru zile în urmă, având simptome de astm. El nu a fost testat pentru coronavirus, potrivit declarațiilor nepoatei sale, iar familia așteaptă acum să afle rezultatul testelor făcute după moartea sa.

”Unchiul meu a murit dimineață, la ora 5. Nu răspundea la telefon și familia a intrat în panică, nimeni nu știa nimic. Avem în famillie o doctoriță care a dat telefoane în tot spitalul și așa a aflat că e mort. A aflat de la morgă”, relatează Gianina Ursu.

”Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele. Erau rudele care sunau să afle ce se întâmplă cu ei. Unchiul meu a fost marcat de această imagine. În cele din urmă, și el a murit în spital”, a mai spus Gianina Ursu.

Pacientul a fost internat în secția de pneumologie a Spitalului Județean Suceava. ”Exact unde Gheorghe Flutur a fost internat singur într-o rezervă, deși el trebuia internat la secția de boli infecțioase, pentru că era pozitiv de coronavirus”, a declarat Gianina Ursu.

De ce a fost nevoie de zeci de telefoane pentru a afla situația pacientului internat?

”Doctoriței din familia noastră care a încercat să afle ce se întâmplă i s-a spus că unchiul meu nu avea telefon și de asta nu au putut să anunțe familia că a murit. Dar el avea telefon, așa a ținut legătura cu familia. În plus, pe fișa de internare e trecut numărul de telefon al familiei, dar nu a sunat nimeni”, a mai povestit nepoata pacientului decedat.

Ce se întâmplă acum? ”Nu știm diagnosticul, familia e la morgă și așteaptă să îl poată lua, dar nu știm cât durează, sunt 20 de morți acolo”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri