Caută
Close this search box.

Legătura dintre COVID și PERICOLUL din aparatul de aer condiționat

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA trage un semnal de alarmă și publică un studiu despre legătura dintre aparatele de aer condiționat și COVID-19.

Cercetările arată un exemplu interesant petrecut într-un restaurant din Guangzhou, China, în ianuarie. Acolo au stat la mese învecinate trei familii. Ulterior, aceștia s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus. Persoana care le-a infectat pe celelalte a fost o vârstnică de 63 de ani.

4 dintre rudele bătrânei s-au îmbolnăvit de Covid-19 după două săptămâni. Însă aspectul interesant este că s-au mai infectat și alte 5 persoane, care nu aveau legătură de rudenie cu vârstnica.

Persoanele în cauză au luat masa, în restaurantul din Guangzhou, în aceeași zi și în același interval orar. De asemenea, cercetătorii studiului au făcut public și o schiță cu amplasărea în restaurant a persoanelor infectate.

Concluziile studiului, realizat în Guangzhou, China, au arătat că toate cele 9 persoane infectate cu Covid-19 erau așezați în dreptul aparatului de aer condiționat, potrivit CDC – Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Pentru a preveni răspândirea COVID-19 în restaurante, autorii studiului recomandă supravegherea temperaturii aerului, creșterea distanței dintre mese și îmbunătățirea ventilației prin curățarea/înlocuirea filtrelor de aer din aparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri