Caută
Close this search box.

Legume de sezon de le producătorii români în reţeaua Mega Image. Retailerul reduce preţurile

Peste 40 de producători români livrează în prezent legume de sezon în magazinele Mega Image, retailerul anunţând că va continua să investească în producătorii locali de legume, care au nevoie acum mai mult decât oricând de sprijin pentru a-şi vinde recoltele şi pentru a avea stabilitate financiară, informează un comunicat al companiei.

De asemenea, pentru a încuraja consumul de produse de la producătorii locali, Mega Image aplică reduceri de preţ la legumele din programul Gusturi Româneşti. „Reducerile fac parte din planul de acţiuni anunţat recent pentru a reduce preţurile la raft în această perioadă şi pentru a opri creşterile până cel puţin la finalul lunii aprilie”, se menţionează în comunicat.

De la lansarea programului, în urmă cu şapte ani, şi până în prezent, programul „Gusturi româneşti de la gospodari” include 195 de producători care cultivă legume pe o suprafaţă totală de peste 120 de hectare, alături de un inginer agronom, care verifică fiecare etapă a culturii şi se implică direct în testarea legumelor înainte de livrarea în magazine.

Un grup de producători susţine că acest parteneriat îi ajută prin planificarea culturilor în funcţie de cerinţele pieţei, prin cantităţi contractate din luna ianuarie a anului în curs, preţuri asumate de cele două părţi.

„Este un exemplu de urmat pe piaţa de retail. Noi, cei care livrăm legumele direct în magazinele Mega Image, le mulţumim pentru ceea ce fac pentru noi, iar pe consumatori îi rugăm să cumpere legume cu gusturi româneşti de la gospodari”, afirmă un grup de producători care fac parte din program, iniţiatorii Grupului Uniunea Salvaţi Ţăranul Român, format din Breazu Claudiu, Rosculet Roxana, Ion Păunel, Tănase Aurel, Bujor Mircea.

Mega Image a alocat o echipă dedicată, coordonată de un inginer agronom, care le oferă producătorilor consultanţă pe întregul parcurs al culturii, de la analiza solului şi a apei, la furnizarea şi plantarea seminţelor, până la tratarea culturii pe perioada creşterii şi verificarea finală a recoltei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri