Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Am pregătit o nouă ordonanță militară. Situația din Țăndărei va fi reglementată

orban

Ludovic Orban, premierul României, a anunțat, sâmbătă, că Guvernul a pregătit o nouă ordonanță militară.

Guvernul pune la punct detaliile unei noi ordonanțe militare”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședintei de la MAI avută cu Marcel Vela.

Măsura Guvernului vine în contextul în care s-au înmulțit cazurile de infecție cu Covid-19.

Potrivit ultimelor informări de vineri ale Grupului de Comunicare Strategică, în România numărul cazurilor confirmate de infectare cu Covid-19 era de 3.183, fiind înregistrate 133 de decese.

„Avem şedinţe operative în mod constant, am evaluat situaţia, am pregătit elementele pentru noua ordonanţă militară, care va fi prezentată de echipa de la Ministerul Afacerilor Interne în cursul zilei de astăzi. Vă vor fi prezentate măsurile. E aproape în forma finală ordonanţa. Am evaluat intrările în ţară, capacitatea de carantinare, am stabilit măsuri de pregătire a spitalelor care urmează să primească pacienţi infectaţi cu COVID”, a arătat Orban, în cadrul unei declaraţii de presă.

El a menţionat, de asemenea, că se vor lua măsuri speciale pentru oraşul Ţăndărei

„Acolo au venit foarte multe persoane din ţări care au intrat în zona roşie de curând şi se vor lua măsuri speciale, cel puţin pentru Ţăndărei. Vor fi prezentate de Ministerul Afacerilor Interne”, a spus premierul.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Ialomiţa a aprobat, joi, solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri