Caută
Close this search box.

Manager de spital din Galaţi, acuzat că a refuzat să interneze bătrâni cu COVID-19 de la azil

Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, cere demisia managerului Spitalului de Pneumoftiziologie, după ce acesta a refuzat internarea în această unitate a unor bătrâni din azilul în care sunt zeci de persoane infectate cu coronavirus.

Potrivit lui Avrămescu, incidentul a avut loc joi seară, când s-a pus problema internării în Spitalul de Pneumoftiziologie a unor bătrâni din Centrul „Sf. Ilie”.

„Joi seară am avut un incident când a trebuit să transferăm 17 bătrâni pozitivi. Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie a refuzat internarea bătrânilor din acest centru. În această dimineaţă am cerut ministrului Sănătăţii demiterea acestui director”, a declarat prefectul de Galaţi.

Nici vineri după-amiază cei 17 bătrăni nu au fost internaţi într-un spital, fiind tot în azil.

Sursa citată de News.ro a adăugat că centrul care fusese preluat de către DGASPC Galaţi, după ce administratorul s-a aflat în imposibilitatea de a gestiona lucrurile, a revenit în gestionarea acestei persoane, care a ieşit din izolare.

FOTO: Viata libera

Azilul a fost aprovizionat cu alimente, scutece, medicamente, fiind însă în continuare nevoie de 20 perechi de ochelari de protecţie pentru personal şi de angajaţi care să-i îngrijească pe bătrâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri