Caută
Close this search box.

Managerul Spitalului de Urgență Timișoara, unde 10 bebeluşi au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19, spune că 4 mame au ieșit din spital cu test pozitiv

Managerul Spitalului de Urgență Timișoara, unde 10 bebeluşi au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19, spune că 4 mame au ieșit din spital cu test pozitiv. Olimpia Oprea afirmă că a cerut ca mamele să nu fie externate înainte de teste, însă DSP a pus piedici și a dat prioritate analizelor din Hunedoara

Managerul Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a declarat, marți, pentru Mediafax, că a cerut din 1 aprilie la DSP Timiș să ajute spitalul și să fie testat tot personalul medical și pacienții, înainte de a-i lăsa să plece acasă.

„Atunci, DSP ne-a impus să reluăm activitatea, să facem internări și externări și n-am avut posibilitatea să opresc să plece mame acasă care a doua zi s-au confirmat că sunt pozitive. Patru mămici au plecat acasă, în familiile lor, cu test pozitiv”, a spus Olimpia Oprea.

Managerul spitalului susține că la acel moment erau deja 8 rezultate pozitive în spital, iar fosta directoare DSP Timiș a continuat să-i pună piedici.

„Am făcut anchetă epidemiologică prin telefon. Le-am solicitat de trei ori, din 31 martie până pe 1 aprilie seara. Nu au binevoit să ne ajute decât telefonic. Au fost piedici, doamna director al DSP, fiind juristă, nu făcea altceva decât să-mi pregătească documentele pentru dosar penal”, a spus Oprea.

Aceasta a mai declarat că s-au făcut presiuni pentru a fi preluate testele și celor din județul Hunedoara, acesta fiind un posibil motiv pentru întârzierea rezultatelor bebelușilor.

„Pentru că e foarte grea aprovizionarea cu kituri, aveam un număr redus de kituri pe care puteam să lucrăm, ne-au obligat să facem și pentru cei din Hunedoara. Am înțeles că și acolo era urgență dar mai urgență era să terminăm la bebeluși probele. Ne-au obligat să facem în paralel și pentru Hunedoara și de asta s-a întârziat mai mult cu bebelușii. Din cauza asta, probabil au apărut acele rezultate. Eu cred că sunt fals-pozitive”, a transmis managerul.

Potrivit ultimei informări a DSP Timiș din 5 aprilie, la Secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, au fost confirmate 25 de cazuri COVID-19 pozitive la 13 cadre medicale, 11 lehuze și 1 gravidă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara verificări urgente la Spitalul Municipal Timișoara.

„Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19”, au transmis, luni seara, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Reprezentanții MS menționează că testele mamelor acestor nou-născuți sunt negative.

„Un număr de 9 mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă”, se arată în informarea MS.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri