Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu s-a sucit, spune acum că nu mai susţine vaccinarea obligatorie

marcel ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine, într-un răspuns pe Facebook adresat unui simpatizant PSD, că nu a votat legea vaccinării obligatorii.

Însă tot Ciolacu afirma pe 10 aprilie că „susţine legea vaccinării obligatorii”.

„Aţi votat vaccinarea obligatorie?”, a fost întrebat Ciolacu de un simpatizant. „Nu”, a răspuns şeful PSD, sugerând astfel că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni, Ciolacu se declara însă un adept total al vaccinării obligatorii. Într-o declaraţie pentru DC News, Marcel Ciolacu a precizat că „în acest moment este pe ordinea de zi legea vaccinării obligatorie. Este susţinută de către mine şi de marea majoritate din partid. Ea va trece prin Parlament cât de curând, este printre primele puncte pe ordinea de zi”.

„Noi am convenit în Biroul Permanent al Camerei că pe această perioadă când facem voturi electronice să fie legi care ţin exclusiv de pandemie. De aceea fac apel că Parlamentul să se reunească fizic, să avem dezbateri în Comisii, în săli mai mari, la distanţa regulamentară, cu măşti, mănuşi. Legea vaccinării obligatorie este pe ordinea de zi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Sănătatea populaţiei este o chestiune ce ţine de siguranţa naţională, iar pericolul reprezentat de răspândirea alarmantă a unor virusuri letale trebuie să aibă un răspuns ferm. (…) Va fi o prioritate pentru noi în această sesiune parlamentară să dezbatem şi să adoptăm proiectul.

Vaccinarea obligatorie este o necesitate şi o urgenţă. Vaccinarea reprezintă cea mai eficientă şi mai sigură măsură pe care România o poate lua pentru a proteja vieţile copiilor noştri”, spunea s  fostul ministru al Sănătăţii, senatorul PSD, Florian Bodog.

Legea vaccinării a fost adoptată la începutul lunii martie, în Comisia de sănătate de la Camera Deputaţilor. Forma adoptată în unanimitate în comisie a fost modificată faţă de varianta trecută în urmă cu doi ani de Senat.

Printre modificări, este eliminată prevederea care ar fi obligat părinţii să îşi vaccineze copiii pentru a fi primiţi într-o colectivitate. Forma adoptată de comisie prevede însă sancţiuni care pot ajunge la 10.000 de lei, pentru părinţii care refuză să îşi vaccineze copiii, fără o adeverinţă de la medic care să ateste contraindicaţii ale vaccinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri