Caută
Close this search box.

Medici întruchipați ca sfinți, în semn de recunoștință pentru lupta cu Covid. „Blasfemie” – acuză Patriarhia

medici

Scandal pe seama unor afişe publicitare prin care o agenţie a ales să îşi exprime recunoştinţa faţă de cei care luptă acum pentru salvarea de vieţi. Patriarhia Română vorbeşte despre blasfemie după ce pe panourile publicitare au apărut medici cu aureole, iar Primăria Capitalei a cerut chiar retragerea afişelor.

Pe un panou publicitar amplasat pe Șoseaua Ștefan cel Mare este reprezentat un medic cu o aureolă, care face referire la noul coronavirus. Imagini asemănătoare sunt afişate pe zeci de străzi din Capitală. În toată Europa sunt 300 astfel de reprezentări pe panouri publicitare.

Campania se numește „Mulțumim, doctorilor!”. Reprezentanții Patriarhiei Române consideră că este un demers blasfemiator, iar astfel de imagini sunt o ofensă adusă medicilor.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Este în viziunea omului credincios și a Bisericii Ortodoxe Române ceva nu doar ridicol, ci și ofensator”. Reprezentanţii Bisericii Româno-Catolice nu au nimic împotriva campaniei.

Părintele Șerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Româno-Catolice de București: „Eu personal nu văd în aceste imagini niște icoane. Nu le pot clasa în categoria icoanelor, ci văd în ele mai degrabă o metaforă prin care artista își exprimă recunoștință față de acești eroi”.

Criticii de artă şi bucureştenii au păreri împărţite. Reprezentanții agenției de publicitate care a inițiat campania au precizat că nu au intenționat nicio clipă și în niciun fel să ofenseze sau să provoace pe cineva.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a declarat că nu există în acest moment nicio plângere care să vizeze acest demers.

Primăria Capitalei a transmis firmelor de publicitate să elimine panourile controversate și să le înlocuiască cu imagini care să aducă un omagiu medicilor eroi fără a leza credința trecătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri