Caută
Close this search box.

Medicii de familie se simt uitaţi şi discriminaţi şi cer şi ei Guvenului stimulentul de 500 de euro

Medicii de familie acuza Guvernul de discriminare şi amintesc guvernanţilor că personalul medical din cabinetele de medicina familiei luptă în egală măsură cu pandemia COVID-19. Solicită stimulentul financiar şi echipamente de protecţie.

Personalul medical din cabinetele de familie îşi exprimă nemulțumirea că nu beneficiază de stimulentul de 2.500 de lei lunar acordat din fonduri europene angajaților din spitale care îngrijesc pacienți cu coronavirus.

Peste 10.000 de medici de familie şi peste 15.000 de asistenţi medicali generalişti solicită să primească şi ei stimulentul lunar de 2.500 de lei.

Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această situaţie într-un comunicat de presă.

„Am aflat cu surprindere prin intermediul mass-media despre discriminarea pe care Guvernul României urmează să o facă faţă de întregul personal medical care lucrează în asistenţă medicală primară din România, adica peste 10.000 de medici specialişti în medicină de familie şi peste 15.000 de asistenţi medicali generalişti care lucrează în cabinetele de medicina familiei.

Discriminarea va avea loc prin acordarea din fonduri europene a stimulentului de risc pentru personalul medical care lupta cu pandemia COVID-19, in valoare de 2.500 de lei, doar pentru 75.000 de cadre medicale – medici, asistenti medicali, personal care deserveste ambulantele, personal paramedical – care lucreaza exclusiv in spitalele publice, in serviciile de ambulanta si SMURD.(…)

Vă solicităm să luaţi măsurile care se impun pentru a corecta această grava discriminare”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Totodată, medicii de familie cer Executivului să le ofere şi lor măsurile de protecţie pe care le-a oferit deja şi continuă să le ofere personalului medical si paramedical din spitalele si unitatile publice din sistemul medical românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri