Caută
Close this search box.

Medicul Maria Nițescu, apel către doctorițe: Dacă nu renunțați la unghii artificiale și brățări, nu mai criticați managementul dacă vă lipsește ceva”

Medicul Maria Nițescu din București face, într-o postare pe facebook, o recomandare fermă doctorițelor: ”Dacă nu renunțați la unghii artificiale, ojă, inele și brătari, nu mai criticați managementul dacă va lipsește ceva”.

”Dacă nu renunțați la unghii artificiale, ojă, inele și brățări, nu mai criticați managementul dacă vă lipsește ceva! Sunteți deja în postura în care încălcați ceea ce numim precauțiini universale, obligatorii în fata oricărui bolnav! Cum să pui mănusi peste unghii artificiale și inele? Se vor rupe imediat! Cum să asiguri o igienă corespunzătoare a mâinilor în aceste condiții? Văd acest comportament incorect în fiecare reportaj tv făcut în spitalele cu pacienți COVID-19. Trist”, atrage atenția dr.Maria Nițescu, profesor asociat la UMF ”Carol Davila” și medic la Institutul ”Matei Balș”.

Dragele mele colege din sanatate,

Cand vorbim de pacienti COVID-19 ne intereseaza protejarea personalului medical! Pacientii vor primi terapia adecvata, iar noi trebuie sa avem grija sa nu ne imbolnavim!

Daca nu renuntati la unghii artificiale, oja, inele si bratari, nu mai criticati managementul daca va lipseste ceva! Sunteti deja in postura in care incalcati ceea ce numim precautini universale, obligatorii in fata oricarui bolnav! Cum sa pui manusi peste unghii artificiale si inele? Se vor rupe imediat! Cum sa asiguri o igiena corespunzatoare a mainilor in aceste conditii?

Vad acest comportament incorect in fiecare reportaj tv facut in spitalele cu pacienti COVID-19. Trist!

Dragii mei colegi din spitale, cereti sa fiti instruiti si apoi respectati!

Abia acum se vede cat de mult cunoasteti si respectati masurile de profilaxie a infectiilor asociate asistentei nedicale!

Acum, in fata unei boli cu mare grad de contagiozitate, va temeti pentru siguranta voastra!
Este fireasca aceasta teama, dar daca veti respecta masurile de profilaxie, veti avea risc mai mic de imbolnavire!

Solicitati echipament complet, asigurati-va ca se face o curatenie si dezinfectie a suprafetelor frecvent atinse conform ghidurilor si igienizati-va mainile!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri