Ziua Mondială a protecției animalelor de laborator este recunoscută pentru comemorarea internațională a suferinței și uciderii a milioane de animale în laboratoarele din întreaga lume.

Sărbătorită pentru prima dată pe 24 aprilie 1962, Ziua Mondială a protecției animalelor de laborator este recunoscută pentru comemorarea internațională a suferinței și uciderii a milioane de animale în laboratoarele din întreaga lume.

De ce 24 aprilie? Atunci s-a născut Hugh Dowding. El și cea de-a doua soție a lui, Lady Muriel Dowding, erau anti-vivisecționisti. În 1973, Societatea Națională Antivivisecție a Marii Britanii a fondat Fondul Lord Dowding pentru Cercetări Umane, în onoarea sa. Este prima organizație anti-vivisecție din lume al cărei principal scop este să acorde subvenții oamenilor de știință care efectuează cercetări medicale care beneficiază de oameni, fără utilizarea animalelor.

Organizațiile mondiale pentru protecția animalelor spun că această zi reprezintă un moment ideal pentru a ne gândi la durerea și suferința cauzată animalelor, făcută în numele unei practici științifice – o practică care nu este doar crudă cu animalele abuzate și ucise de vivisectori, dar și o practică care dă false speranțe celor bolnavi.

Anual, mii de primate sunt otrăvite sau supuse experimentelor
Mii de primate sunt otrăvite până la moarte în fiecare an în laboratoare sau sunt supuse unor experimente cerebrale îngrozitoare.

Nu există doar punctul de vedere etic, al perspectivei bunăstării animalelor în ceea ce privește găsirea rapidă a unei alternative la testarea pe animale, ci și necompatibilitățile dintre oameni și animale.

Există diferențe clare între organismul necuvântătoarelor și cel uman
Opinia că drogurile sunt tolerate de animale, dar pot duce la daune considerabile în rândul oamenilor a fost susținută încă de la scandalul „Contergan”. Pentru a reduce numărul de astfel de cazuri, medicamentele potențiale sunt testate pe tot mai multe specii de animale.

Cu toate acestea, cu cât este mai mare numărul de specii de animale, cu atât este mai mare riscul ca o specie să nu tolereze acest medicament. Acest lucru duce inevitabil la acumularea celui de-al doilea caz, unul catastrofal: medicamentele care ar putea trata bolile cu care se confruntă oamenii nu sunt puse în vânzare, deoarece în experimentele pe animale au fost clasificate greșit ca fiind dăunătoare.

‘’Deoarece speciile de animale diferă unele de altele din punct de vedere biologic în multe moduri semnificative, devine și mai puțin probabil ca experimentele pe animale să dea rezultate care să fie interpretate și aplicate corect condiției umane’’, susține PETA.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) este o organizație pentru drepturile animalelor cu sediul în Virginia, care pune la dispoziție o bază de date în care se găsesc produse netestate pe animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here