Caută
Close this search box.

Miron Mitrea vrea ca românii ce vor să revină în ţară să fie primiţi cu ciomagul şi cu bâta

miron mitrea

Miron Mitrea, fost lider al PSD şi fost puşcăriaş, i-a ameninţat cu ciomagul şi cu bâta pe românii care doresc să se întoarcă în ţară.

„Responsabilitatea unor oameni trebuie impusă cu forţa, marea majoritate înţelege, o minoritate nu înţelege, nu putem să-i lăsăm să ne omoare”, a declarat Mitrea.

„Există o parte din populaţie, mică, care nu vrea să înţeleagă. Nu pricep pur şi simplu. Deşi pricep termenul, nu înţeleg ce trebuie să facă, ce rău ne fac. Atunci trebuie să-i facem responsabili cu ciomagul, cu bâta. 200.000 de români se întorseseră până acum o săptămână, în număr de 5-8 mii pe zi, pe graniţa de la Arad. Vin foarte mulţi acasă, toată lumea a făcut apel la ei. Sunt inconştienţi. O parte nu au încotro, trebuie să vină acasă, nu mai au contracte, aceştia sunt puţini. Se întorc mulţi din cei care nu ne fac cinste. Se întorc în ţara majoritatea celor care nu ne-au făcut cinste. Responsabilitatea unor oameni trebuie impusă cu forţa, marea majoritate înţelege, o minoritate nu înţelege, nu putem să-i lăsăm să ne omoare. Responsabilitatea personală e importantă, iar pentru cei care nu înţeleg trebuie folosită bată”, a declarat Miron Mitrea.

În mai 2016, după ce a fost eliberat, Mitrea declară în fata puşcăriei că i-a ajuns politica.

„Nu e o plăcere să faci puşcărie, dar nici să spui că e foarte greu. E o chestie de cap. Depinde cum te adaptezi. Dacă vrei să fie foarte greu, e foarte greu. Şi în viaţă sunt nişte reguli pe care trebuie să le respecţi. Dacă vrei le respecţi, dacă nu ajungi la puşcărie. Eu sunt un exemplu bun, nu? Voi vedea ce fac. În orice caz, nu politică. Mi-a ajuns politică. 26 de ani au ajuns. Nici nu s-a terminat grozav, nu?”, a declarat Mitrea.

Miron Mitrea stat un an şi patru luni după gratii, în secţia exterioară a Penitenciarului Poarta Albă. A fost condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

În perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite de peste 900.000 lei, în schimbul numirii acesteia în funcţia de şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri