Caută
Close this search box.

Vlad Voiculescu: Gâdea a filmat pacienţii aflaţi în stare critică, la Institutul „Matei Balş”

mihai gâdea

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, îşi manifestă revolta faţă de faptul că li s-a permis lui Mihai Gâdea şi echipei Antena 3 să filmeze în secţia de Terapie Intensivă de la Institutul „Matei Balş”.

„În momentul ăsta un spectacol absolut greţos permis de Streinu-Cercel via Gâdea în secţia de terapie intensivă de la Matei Balş. Cu pacienţii acolo. Revoltător”, a scris Voiculescu, pe Facebook.

Numeroşi români şi-au manifestat, la rândul lor, revolta faţă de prezenţa Antena 3 printre cei grav bolnavi.

Joi seara, la câteva ore după ce ministrul Sănătăţii a anunţat că îl demite pe Adrian Streinu-Cercel, Mihai Gâdea a difuzat un interviu cu acesta, în care a ţinut de la bun început să-i ia apărarea.

„Noi începem să executăm medicii? Somităţile medicale care ştiu despre ce este vorba şi care sunt respectaţi la nivel global, care ştiu despre ce este vorba? Nu trebuie să fie umiliţi”, a susţinut Gâdea, la „Sinteza Zilei”.

Gâdea a susţinut apoi că joi se afla deja la Institutul „Matei Balş”, pentru a face un interviu cu Streinu-Cercel „despre activitatea insitutului”, când a aflat că acesta a fost demis de Nelu Tătaru.

Cercel s-a ferit să comenteze prea mult despre decizia de demitere, susţinând că nu a dorit carantinarea persoanelor peste 65 de ani, ci izolarea acestora.

„Este o decizie care-i aparţine (lui Nelu Tătaru – n.red.), atunci când conduci un minister ai şi dreptul să îţi alegi oamenii cu care lucrezi. Dacă dansul considera că vrea să facă o schimbare, să facă o schimbare

(…) Am început să vorbim despre China încă din ianuarie, când am văzut ce se întâmplă în Wuhan. Menirea noastră la Institutul Matei Balş este să salvăm vieţi omeneşti. Nu cred că trebuie să se supere cineva anume că avem voie sau nu să redactăm documete. Sunt înscrisuri mai mult sau mai puţin personale. Aceasta pandemie ne va învăţa pe toţi foarte multe lucruri.

Din păcate nu este nimic adevărat din ce s-a spus. În planul respectiv nu apare cuvântul carantina, cum să vorbeşti de carantină? Apare însă cuvântul izolare”, a spus Streinu-Cercel.

Gâdea a susţinut apoi că succesele de la Timişoara şi din alte spitale de infecţioase din ţară i se datorează lui Streinu-Cercel, acestea punând în practică întocmai indicaţiile lui Cercel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri