Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru, acest Robespierre de Huși, NU E DE ACORD cu măsurile lui Marcel Vela: „Să se stea acasă! Dacă distanțarea socială nu e respectată putem avea un record de cazuri după Paşte”

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat marți, 14 aprilie, că oamenii vor putea să meargă la biserică pentru a primi „paști”. Cu toate acestea, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru este în total dezacord cu Vela și le cere românilor să stea acasă.

Nelu Tătaru, apel CATEGORIC către români: „Stați acasă!”

Nelu Tătaru a dat dovadă de profesionalism și și-a expus punctul de vedere în chestiunea ieșirii din casă cu ocazia Paștelui pentru a merge până la biserică pentru a lua „paști” sau lumină.

Ministrul nu a negat că se opune total viziunii lui Marcel Vela, cel care îi invita pe români să „ia lumină” printr-un parteneriat al MAI cu BOR, BISERICA ORTODOXĂ.

„Când va veni momentul relaxării, vom ieși cu mănuși și cu mască. Situația poate scăpa de sub control dacă nu respectăm precauțiile.

Am discutat, mi-am spus punctul de vedere! Sunt un profesionist și voi judeca ca un profesionist, recomand distanțarea socială, evitarea locurilor aglomerate, păstarea liniștii sufletești și niște sărbători mai altfel”, a declarat Tătaru la Digi 24.

De asemenea, Tătaru a făcut o amplă analiză a sistemului sanitar românesc în 14 aprilie și crede că, momentan, medicii vor putea face față valului de infectări ce va urma în zilele următoare:

„Am militat pentru continuarea izolării totale, e moment religios foarte important, moment al unei mari provocări, luptă cu un inamic nevăzut.

Mai avem de urcat pe o pantă, suntem într-un moment în care tratăm pacienții pe care-i avem. Avem și anchete epidemiologice complexe. Suntem într-un scenariu în care toți pacienții care se prezintă să fie potențiali purtători de coronavirus.

“Dacă măsurile de distanțare socială nu sunt respectate putem avea un număr de cazuri record după Paşte!“
Dacă măsurile de distanțare socială nu sunt respectate putem avea un număr de cazuri care să forțeze sistemul sanitar, care pot forța terapia intensivă.

Având un număr constant de cazuri nu forțăm sistemum medical. Pentru spitalele de fază 1 și 2 avem peste 400 de paturi utilate de ATI, sunt peste 200 de cazuri, dar pe monitor sau intubație avem 36 de cazuri.

Putem gestiona aceste cazuri, dar trebuie menținut acest registru. Ne trebuie personal medical valid, viabil. Trebuie să avem grijă și de transmitere, transmiterea se face prin nerespectarea izolării, distanțării, dar și prin anchete care nu sunt duse la final și nu identifică toți cei care pot transmite. Anchete epidemiologice scăpate de sub control.

Ați văzut schimbări la nivel de management. Personal ca ministru încerc să gestionez o situație, să găsesc un management capabil, având un DSP puternic, având epidemiologi care pot identifica aceste focare.

După cum bine știți, evaluarea a început acum 3 săptămâni la Suceava. Optica oricui mergea acolo era schimbată radical. Nu a existat echipament, pentru că nu eram singurii pe piață.

Avem două săptămâni în care am început să achiziționăm, să avem capacitate de testare mai mare, am dat siguranță personalului medical.

Am găsit cazuri în care exista teama de un pacient. Tot pacentul care vine este suspect de infecție cu COVID, dacă noi dăm înapoi atunci dă toată lumea.

De cadrele medicale trebuie să avem noi toți grijă. Să spunem ce s-a întâmplat, de unde am venit. Cadrele medicale sunt un corp care pot da siguranța întregii națiuni. Cadrele medicale reprezintă un punct viabil, trebuie să aibă încredere.

Noi acum două luni, inițiam după modelul chinez, spaniol, italian, terapii adaptate după stadiul bolii. Am folosit ce foloseau și colegii din China, Spania, Germania, Israel, am folosit tot! Avem tratamente care au dat rezultate, vedeți Timișoara, Iași, București. Avem protocoale în funcție de stadiul bolii.

Virusul nu alege, majoritatea tinerilor sunt asimptomatice, dar sunt și care fac forme fulminante, o reacție a organismului la ceva necunoscut. O parte dintre persoanele tinere care au murit erau aparent sănătoase.

E important cum ne îmbrăcăm, cum ne dezbrăcăm, important e orice contact cu persoane sau suprafețe. Trebuie să avem grijă, să ne spălăm.”

Ce spune Ministrul Nelu Tătaru despre cadrele medicale decedate din cauza coronavirus
“Orice cadru medial își asumă meseria pe care o are, nu cred că s-a gândit vreodată acel cadru medical că are diabet. Un sacrificiu suprem al unui om care și-a crezut menirea, nu a crezut că el va fi cel ales de coronavirus.

Nu am trecut la faza în care asimptomaticii merg acasă. Va veni un moment când vom fi nevoiți să trecem asimptomaticii în spații de tampon și apoi în familiile lor, pentru a nu infecta familia.

Când va veni momentul relaxării, vom ieși cu mănuși și cu mască. Situația poate scăpa de sub control dacă nu respectăm precauțiile.

Sunt un profesionist și voi judeca ca un profesionist, recomand distanțarea socială, evitarea locurilor aglomerate, păstarea liniștii sufletești și niște sărbători mai altfel”. Așadar, Nelu Tătaru, omul venit din Huși, nu face nicio concesie – ca profesionist – și merge până la capăt, cu orice preț.

Nelu Tătaru e o stâncă a pandemiei și un Robespierre al coronavirusului. De astfel de oameni avem nevoie în momente cruciale pentru țară, pentru țărișoara asta…

O singură micî problema. Întreaga activitate și operațiune din această perioadă e condusă de ministrul de Interne. Adică de Marcel Vela. Din fericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri