Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru, despre al doilea val de infectare cu coronavirus

nelu tătaru

Ministrul Sănății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 faptul că speră ca spitalele din România să fie pregătite să gestioneze un focar de coronavirus în cazul în care va exista un nou val de infectări la toamnă.

„Depinde foarte mult ce perioadă vom avea. Sper să nu mai fie prins niciun spital sau DSP nepregatit, sa gestioneze rapid un focar in constituire” , a declarat ministrul.

Nelu Tătaru a declarat că urmează o perioadă plină de emoții cu ocazia zilei de 1 mai și speră să urmeze o scădere a numărului de noi cazuri de infecție cu coroanvirus.

”Ne așteptăm la sfârșitul lunii aprilie la un vârf, urmând să fie mai abrupt sau mai lin, vorbeam de 10-12.000 de cazuri sau mai abrupt daca era spre 15-20.000. Mergem spre vârf cu o pantă lină pe platou in fierastrau. Dar vin și trei zile, 1, 2 si 3 mai și lumea simte nevoia unei relaxări și trebuie bine gestionat acest moment” , susține Ministrul Sănătății.

De asemenea, ministrul a adăugat faptul că românii trebuie să se obișnuiască să aibă ”coronavirusul ca vecin”.

”Sperăm că în următoarele două săptamâni vom observa o scădere a numărului de cazuri noi, decese, cazuri din ATI. Trebuie să înțelegeți că la momentul la care se decide relaxarea va fi ca riscul de transmitere în comunitate, dar asta nu înseamnă că a dispărut virusul. Trebuie să ne obișnuim să avem pe perioada verii, ca vecin, coronavirusul” , a declarat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri