Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru: Mai angajăm 1.000 de persoane la DSP și 1.000 la ambulanță

nelu tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decedat, vineri, în cadrul unui bilanț prezentat la Palatul Victoria, pe fondul pandemiei de coronavirus, că sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent

Tătaru a admis că, această criză de COVID-19, a scos la iveală deficiențele adunate în timp în instituțiile medicale și că în acest moment există trei focare de infecție cu COVID-19 pe peritoriul țării noastre, și anume: Suceava, Arad și Deva.

Sistemul de Sănătate își arată neajunsurile în plină pandemie de COVID-19

‘Am plecat de la un stoc zero de echipamente’, a spus ministrul Sănătății, precizând că în Guvernul României a alocat fonduri suplimentare de 19 milioane de euro către mai multe instituții, pentru ca medicii să își poată face treaba în condiții optime.

Se fac angajări la DSP și în stucturile de ambulanță, pentru a face față pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru a mai spus că deficiențe au fost găsite și la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică.

‘Am găsit personal insuficient care nu a putut face față anchetelor epidemiologice. Sunt oameni puțini care lucrează 24 din 24’,a spus ministrul.

Acesta a precizat că se vor face angajări. Mai exact, vor fi suplimentate cu 15% aceste structuri, iar alte 1000 de persoane vor fi angajate în structurile de ambulanță.

Totodată, Nelu Tătaru a menționat că s-a aprobat o Hotărâre de Guvern în care atât serviciile medicale și contractele cadru s-au prelungit.

De asemenea, printr-o Ordonanță de Urgență (OUG) rezidenților din ultimul an li s-a prelungit perioada de rezidențiat până la 31 octombrie.

Pe lângă Suceava, Arad și Deva sunt focare de COVID-19

Ministrul a mai punctat faptul că nu se impune carantina în muncipiile Arad și Deva.

‘Fiecare focar este evaluat particular. În contextul evoluției locale se poate ajunge la un moment dat și la o carantinare. Momentan nu se pune problema’, a spus Tătaru.

Mesajul ministrului Sănătății pentru cadrele medicale

Ministrul Sănătății a transmis și un mesaj pentru colegii săi de breaslă.

‘Frații mei, România are nevoie de noi. Este un moment dificil, medicina românească nu a clacat niciodată. personalul din sistem a știut să-și adune forțele. Știu de ce aveți nevoie pentru că am fost alături de voi. Nu sunteți singur’, a spus acesta.

Pandemia de coronavirus ar putea atinge apogeul în România la jumătatea lunii aprilie

Amintim că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi seară că epidemia Covid-19 ar putea atinge apogeul în România în a doua jumătate a lunii aprilie, când numărul de boli COVID-19 ar putea ajunge la aproximativ 10-15.000 de cazuri, și după aproximativ două săptămâni, spre sfârșitul lunii mai, restricțiile ar putea începe să se relaxeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri