Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru: Orice persoană care lucrează într-un spital COVID va primi 2.500 de lei

nelu tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienţilor cu COVID-19 va primi un stimulent de risc de 2.500 de lei.

„Legislaţia care a fost elaborată cuprinde orice persoana care lucrează într-un spital dedicat COVID şi care a avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieşire. Asta trebuie să specifice fiecare manager în parte. Am şi lăsat libertatea coordonatorului sau şefului să nominalizeze aceste persoane, noi de la centru nu putem şti care sunt aceste persoane, dar cei de aici le pot identifica”, a declarat ministrul Sănătăţii sâmbătă, într-o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Nelu Tătaru a spus că nu recomandă o relaxare, deşi începând cu 15 mai se încheie starea de urgenţă şi se vor lua anumite măsuri de relaxare..

„Odată cu scăderea numărului de cazuri vom avea o şi relaxare mai mare, dar nu recomand relaxare deocamdată. Suntem pe o curbă ascendentă, chiar dacă acensiunea nu mai este aşa de abruptă. Chiar dacă suntem în faza aia de dinţi de fierăstrău, în care aveam jocuri în numărul de cazuri de la o zi la alta, avem încă decese, avem persoane la Terapie Intensivă.

Prin respectarea unor reguli, prin impunerea unei izolări voluntare, a unei distanţări sociale ar trebui să se limiteze transmiterea comunitară. Noi pregătim anumite planuri pentru relaxare şi fiecare sector în parte va avea parte de o relaxare, dar progresivă, în măsura inversă în care au fost impuse”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri