Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru: Conducerea Spitalului Județean din Deva, preluată de medici militari

Medicii militari vor prelua conducerea spitalului județean din Deva, așa cum s-a întâmplat la Suceava, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Decizia vine după ce managerul și directorul medical de la spitalul au demisionat, ieri.

Nu este încă situația de la Suceava. Poate fi, dacă nu rezolvăm în acest moment. Am avut un management care nu a făcut față și lipsa de autoritate a făcut să avem parte de demisii. În acest moment am instalat în management medici militari”, a spus Tătaru, la Digi24.

Tătaru a mai spus că tot personalul medical va fi testat, iar medicii și asistentele care lucrează în spital nu vor mai merge acasă, ci vor sta la hotel.

La spitalul din Deva în acest moment nu există circuite, iar dacă există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă care trebuie să înceapă cu personalul medical. Care a fost infectat, care, dacă a fost infectat, e în acest moment negativ și poate continuă munca, care nu a fost testat, în ce stare este – și va fi testat. Trebuie să vedem ce e cu personalul aflat în izolare, pe care și-a luat-o fiecare cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP”, a spus Tătaru.

Vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei valizi vor efectua activitate medicală, în măsura în care vor accepta acest lucru, dar în regim de semiinstituționalizare. Vor merge în hoteluri și vor reveni dimineață. Cei care nu vor accepta – nu ne putem permite să reintroducem în spital, venind din oraș, același virus. Cei negativi pot veni la spital și de la domiciliu”, a mai spus Tătaru.

El precizat că managementul militar va rămâne la spitalul din Deva „doar cât este nevoie”.

„În 3-4 săptămâni ne gândim la management civil care să preia și să respecte toate condițiile”, a adăugat ministrul.

El a spus că recomandă ca la spitalul județean din Deva să fie internați doar pacienți COVID, iar cei care nu sunt infectați să fie dirijați către alte spitale.

Întrebat cine nu și-a făcut treaba, în condițiile în care spitalul a devenit focar de coronavirus, ministrul a răspuns: „În acest moment nu pot spune că cineva și-a făcut treaba, altfel nu mai eram eu aici”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri