Numărul celor care primesc pensii speciale a crescut cu 175 în luna martie 2020 faţă de anul trecut. Jumătate dintre aceştia sunt foşti magistraţi, care câştigă, în medie, 18.000 de lei/lună. În acelaşi timp, peste 1.500 de foşti aviatori primesc, în fiecare lună, o pensie de peste 11.000 lei lunar, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Casei Naţionale de Pensii, faţă de anul trecut, numărul pensionarilor „speciali” din luna martie a crescut cu 175 de persoane.

Dintre aceştia, aproape jumătate sunt procurori şi judecători care câştigă în medie, potrivit CNPP, mai bine de 18.000 de lei pe lună.

La începutul acestui an au fost foarte multe proteste ale magistraţilor când senatorii au votat eliminarea pensiilor speciale. De atunci, însă, nu s-a mai auzit nimic de acest subiect.

Potrivit, de asemenea, statisticilor Casei Naţionale de Pensii, aproape 1.800 de persoane care lucrează în instanţe, grefieri sau personal auxiliar, primesc şi ei pensii speciale. De data aceasta este vorba de sume mult mai mici, de aproape 4.700 de lei în medie pentru fiecare persoană.

În aceste statistici ale Casei Naţionale de Pensii nu sunt menţionate şi pensiile foştilor angajaţi ai Ministerului de Interne, MApN sau alte instituţii militarizate din România.

În cazul acesta, este vorba de mai mult de 170.000 de persoane care primesc pensii speciale.

De asemenea, nu au fost menționate pensiile parlamentarilor.

560 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =