Caută
Close this search box.

O persoană aflată în arest preventiv, confirmată cu COVID-19

O persoană aflată în arest preventiv confirmată cu COVID-19 a fost transferată temporar, marţi seara, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, a anunţat, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

„În seara zilei de marţi (…) la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de reţeaua sanitară publică”, a precizat ANP.

Potrivit sursei citate de Agerpres, având în vedere recomandarea reţelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, care este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente.

În cadrul secţiei amenajate pentru pacienţii confirmaţi COVID-19, au fost stabilite circuite funcţionale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum şi spaţii pentru decontaminare şi echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2, precizează ANP.

Totodată, pe durata stării de urgenţă, Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova se subordonează din punct de vedere operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienţilor care necesită îngrijiri de terapie intensivă. Conduita terapeutică în orice caz identificat se asigură în colaborare cu reţeaua sanitară publică, explică ANP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri