Caută
Close this search box.

O suedeză ce preferă închisoarea în România va fi extrădată

suedia

Suedeza Linda-Kristina Dragan-Tisater nu a reușit să îi înduplece pe judecătorii instanței supreme pentru a nu fi trimisă în țara natală, unde riscă să fie arestată și trimisă în închisoare. Joi, 23 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat hotărârea definitivă în acest caz:

Detalii soluţie: Respinge, ca nefondată, contestația formulată de persoana solicitată Tisäter Dragan Linda Kristina împotriva sentinţei penale nr. 65/F din 08 aprilie 2020 pronuntată de Curtea de Apel Bucuresti, Sec?ia a II-a penală, în dosarul nr. 1576/2/2020 (826/2020). Obligă contestatoarea persoană solicitată la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 253 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul interpretului de limba engleză se va plăti din fondul Înaltei Curţi de Casatie şi Justitie. Definitivă. Pronunţată în sedintă publică, astăzi, 23 aprilie 2020.

Linda-Kristina Dragan-Tisater fusese arestată pe 8 aprilie pentru 30 de zile, in vederea extrădării, pe numele acesteia, fiind emis un mandat european de arestare pentru două infracțiuni privind contabilitatea. Ea este acuzată că nu a respectat, între 2017-2018, obligația de a ține contabilitatea unei firme, conform Legii contabilității, și nu a introdus în registrele contabile mai multe tranzacții efectuate din contul firmei. Suedeza ceruse judecătorilor români de la Curtea de Apel ca în cazul în care o sa fie găsită vinovată în Suedia, să execute pedeapsa într-un penitenciar nu din Suedia, ci din Romania.

Instanța a acceptat solicitarea și a dispus predarea persoanei Linda-Kristina Dragan-Tisater către autorităţile judiciare suedeze, cu respectarea regulii specialităţii şi sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea pedepsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri