Caută
Close this search box.

OLAF: Fraudă de 410.000 de euro, în care este implicată şi o companie din România

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a descoperit fraudarea unei sume de 410.000 de euro din fonduri europene destinate unui proiect de mediu şi deturnate de un consorţiu de cinci companii mici şi mijlocii din Spania, Franţa, Irlanda şi România.

Proiectul de mediu a fost finanţat de Agenţia Executivă pentru Cercetare (REA) şi urma să fie implementat de acel consorţiu. Însă pe măsura desfăşurării acestuia, REA a început să suspecteze că unele cheltuieli de personal înaintate spre decontare ar putea fi false şi a sesizat OLAF, care, beneficiind şi de ajutorul autorităţilor naţionale, a descoperit frauda.

Investigaţia efectuată a relevat că majoritatea finanţărilor prevăzute pentru respectivul proiect au fost deturnate către un proiect pentru un hotel-cazinou în Cipru şi că acel consorţiu nici măcar nu avea capacitatea operaţională de a implementa proiectul.

OLAF nu a precizat în comunicatul său numele persoanelor sau campaniilor implicate în această fraudă.

Investigaţia OLAF a fost încheiată în noiembrie 2019 cu recomandarea ca REA să recupereze de la acel consorţiu suma de 410.000 de euro şi ca autorităţile naţionale competente să iniţieze procedurile penale împotriva persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri