Caută
Close this search box.

OMS critică măsurile de relaxare: Vârful pandemiei nu a fost atins

oms

OMS critică măsurile de relaxare, în condițiile în care vârful pandemiei nu a fost atins.

Peste 1,32 milioane de oameni sunt infectați în lume și peste 74.000 au murit. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe țări încep să vorbească despre o anumită relaxare a restricțiilor adoptate până acum, deși Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) atrage atenția că e prea devreme pentru asemenea decizii.

Danemarca a fost una dintre primele țări care au luat măsuri stricte pentru a opri răspândirea coronavirusului. Dar anunță acum că peste o săptămână va renunța la unele restricții. Pe 15 aprilie se redeschid creșele, grădinițele, iar elevii de până în clasa a șasea vor putea reveni la școală.

Cehia anunțase și ea relaxarea unor măsuri: e permisă practicarea unor sporturi în aer liber, pot fi deja deschise afaceri cum ar fi magazinele de bricolaj sau ateliere de reparat biciclete.

Și Austria deschide magazinele mici, de pe 14 aprilie – cele de materiale de construcții și grădinărit, de exemplu.

OMS critică asemenea relaxări, directorul instituției spune că „e ca și cum un bolnav se dă jos din pat prea devreme și începe să alerge: boala riscă să recidiveze și să dea complicații”, potrivit TVR.

Francezii sunt printre cei care au înăsprit măsurile de izolare. La Paris nu mai sunt permise activitățile sportive în aer liber, între orele 10.00 și 19.00.

Israel a intrat în carantină totală, pentru vacanța Paștelui evreiesc: până vineri la ora 5 dimineața, nimeni nu are voie să iasă din casă.

Veste bună, în schimb, din China. Pentru prima dată de la declanșarea epidemiei, nu s-a înregistrat în decurs de 24 de ore nici un nou deces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri