Caută
Close this search box.

Oradea și-a cumpărat direct aproape 50 de tone de echipamente medicale, fără ajutorul Guvernului

oradea

Încă 10 tone de echipamente medicale destinate spitalelor din lupta împotriva oronavirusului din Bihor au ajuns, sâmbătă seară, pe Aeroportul din Oradea.

„Cel de-al treilea transport de materiale sanitare din Shanghai a sosit în această după-masă la Oradea, cu un avion Boeing 737 al companiei Tarom. Fiecare dintre cele trei avioane a adus câte 10 tone de materiale de protecţie – combinezoane, măşti etc. Este ultimul transport în cadrul unui contract de import din care au mai fost aduse la sfârşitul săptămânii trecute 37 de tone de materiale sanitare pentru spitalele din Oradea şi judeţ”, a anunțat Primăria Oradea.

Avionul a aterizat în jurul orei 18. În cadrul achiziţiei, au ajuns în total în Oradea 75 de tone de echipament, suficiente pentru „încă două luni – două luni și jumătate”, după cum preciza dr. Gheorghe Carp, coordonatorul spitalelor din Bihor.

Achiziţia s-a făcut de către municipiul Oradea în competiţie cu alte state, Oradea reușind să le cumpere, potrivit spuselor oficialilor locali, fără intermediari și la preţuri mai mici decât au făcut-o reprezentanţii unor state.

În acest demers, orașul a fost sprijinit de reprezentanţii unei companii din Parcul Industrial orădean, care are unităţi de producţie și în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri