Caută
Close this search box.

Orban, despre acordul lui Marcel Vela cu BOR: Nu am știut detaliile

orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara, la Digi24, că nu a cunoscut toate detaliile primei versiuni a acordului încheiat de ministrul de Interne, Marcel Vela, cu Patriarhul Daniel pentru Sărbătorile de Paște.

Acordul a fost criticat de președintele Klaus Iohannis, ceea ce a determinat modificarea sa ulterioară.

„A existat o discuție legată de condițiile de sărbătorire a Paștelui, ministrul Vela a semnat un acord cu Preafericitul Patriarh, n-am intrat într-o analiză de detaliu, acordul mi-a fost transmis după semnare.

Important e să fii atent la reacții, să acționezi. Numai cine nu muncește nu greșește”, a spus Ludovic Orban, precizând că a urmărit toate reacțiile, iar poziția președintelui a fost clară.

Premierul a subliniat că important este că acest acord a fost modificat ulterior și că „la ora actuală este conform tuturor ordonanțelor și recomandărilor specialiștilor epidemiologi. Riscurile de transmitere sunt aproape inexistente acum”, a adăugat Ludovic Orban.

El i-a mulțumit și Patriarhului Daniel pentru „întelegere și deschidere”.

În ceea ce-l privește, Ludovic Orban spune că nu a vorbit încă cu preotul să vină cu Lumină la el acasă.

„Sunt ocupat de dimineață până seara”, a motivat șeful executivului de ce nu a făcut această solicitare până acum.

A precizat însă că va face Paștele acasă, cu familia, și că aceasta este și recomandarea pe care o are către toți românii: să stea acasă, în familie, să evite orice deplasare, orice contact și să aștepte Lumina de la reprezentanții parohiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri