Caută
Close this search box.

Orban: Intenţia noastră este să nu aplicăm politici de austeritate

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că intenţia Guvernului nu este aceea de a aplica politici de austeritate.

Precizările au fost făcute după participarea la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

„Intenţia noastră este să nu aplicăm politici de austeritate. Menţinerea unei cereri la un nivel cât mai ridicat reprezintă o garanţie a unei recuperări economice cât mai rapide. Atâta timp cât omul are venituri, atâta timp cât îşi păstrează dorinţa de a cumpăra, atâta timp cât revine la un consum cât de cât normal – atunci va fi un semnal pozitiv pentru economie şi va permite reluarea foarte multor activităţi de producţie, de servicii care sunt aferente satisfacerii nevoilor”, a spus Orban.

Întrebat despre şomajul tehnic pentru personalul din sistemul bugetar, premierul a precizat că această măsură nu mai este aplicabilă.

„Nu mai este aplicabilă, pentru că se va termina starea de urgenţă pe 15 mai, măsura ar fi fost eficientă dacă puteam s-o aplicăm o lună, adică 15 zile să lucreze unii şi, în timpul ăsta, jumătate să stea acasă. (…) Cea mai mare parte a angajaţilor din instituţiile publice îşi fac datoria, cine nu îşi face datoria va pleca”, a mai spus Orban.

În context, el a explicat că a fost luat în calcul şi faptul că multe familii sunt formate din persoane angajate în instituţii publice şi în mediul privat. „Dacă afectam ambele venituri ale familiei ar fi existat un risc mai mare”, a adăugat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri