Caută
Close this search box.

Pandemia n-a închis proiectele mari pe infrastructură: 9 șantiere active, în județul Alba

”1000 miliarde lei vechi vor susține economia județului în acest an. Investiții importante în infrastructură”, scrie Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba într-o postare pe facebook, subliniind că 9 șantiere sunt active pe raza județului Alba.

Suntem încă odată puși la încercare, însă proiectele noastre de investiții trebuie să continue, pentru ca, după depășirea acestei situații extrem de dificilă pentru noi toți, dumneavoastră, cetățeni ai județului Alba să puteți beneficia de o și mai bună infrastructură. Așa cum am mai spus, investițiile sunt necesare ca aerul în această perioadă”, afirmă Marius Hațegan.

În acest moment sunt nouă șantiere active pe raza județului:

1. DJ 107 I “Transalpina de Apuseni” – 78,5 km, în valoare totală de peste 40 milioane de euro, este un proiect ambițios de infrastructură ce traversează munții prin zone cu peisaje spectaculoase. Lucrările respectă graficul stabilit, executanții lucrărilor intenţionează conform graficului prezentat să presteze în acest an lucrări în valoare de 10 milioane euro.

Consiliul Judeţean Alba dispune de suma necesară pentru cofinanţarea proiectului, fiind contractată şi o linie de finanţare în valoare de 6 milioane euro pentru asigurarea cash –flowului. (investitie din fonduri europene).

2. DJ 103 E Gârbova – Gârboviţa – în lungime de 7,5 Km. Conform graficului executantului lucrărilor, în cursul lunii aprilie se vor turna ambele straturi de covor asfaltic pe zona de intravilan și ultimul strat pe zona extravilană. Investiția este derulată prin fonduri europene. Suma necesară finalizării investiţiei este de 600.000 euro.

3. Din bugetul propriu al Consiliului Județean Alba, lucrările de la podul de peste râul Mureş de la Vinţu de Jos, sunt în grafic. A fost turnat stratul de beton pe o suprafaţă semnificativă a investiței, suma alocată pentru finalizarea acetui proiect fiind de 1 milion de euro.

4. DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde, în lungime de 6 km. Stadiul actual al proiectului presupune lucrări de corecţii cu piatră spartă și turnarea covorului asfaltic pe acest tronson. Lucrările de asfaltare au început.

Investiția este asigurată prin finanțare europeană, suma necesară finalizării acesteia fiind de 1.250.000 euro.

5. DJ 704 K Vinerea – Săliştea, în lungime de 4,5 km. La momentul de faţă, pentru acest proiect se execută lucrări de terasamente. Cu o mai bună mobilizare a constructorului, lucrarea poate fi finalizată în acest an.

Suma necesară finalizării investiţiei este de 1 milion euro (investiţie finanțată din bugetul Consiliului Judeţean).

6. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 E Aiud – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Executantul lucrării desfășoară lucrări de burduşiri (casete) și plombe acolo unde este necesar. Investiția este susținută din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

7. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 Cetatea de Baltă – Blaj. Se execută lucrări de curăţat acostamente și marcaje axiale şi laterale pe o lungime de 50 km. Sursa de finanțare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

8. DJ 107 B Coşlariu – Galtiu – Sântimbru. Se toarnă covor asfaltic pe o lungime de 5 km și se vor executa lucrări de marcaje axiale şi laterale.

9. DJ 705 D Almaşu Mare – Cib – limită judeţul Hunedoara. Se execută lucrări de întreţinere (casete) și, acolo unde este necesar, se toarnă plombe

Totodată, au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru următoarele drumuri:
a. DJ 705 ʺDrumul Plaiuluiʺ Zlatna – Almașu Mare, în lungime de 5,3 km, având o valoare estimată de 3,5 milioane euro.
b. Consolidare pod peste Râul Mureș la Ciumbrud, aflat pe DJ 107 E Aiud (DN1) – Ciumbrud – Băgău – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Valoarea estimată a investiției este de 1,3 milioane euro.
c. Lucrări de refacere a 2 poduri și 12 podețe afectate de inundații în comunele Pianu și Săsciori. Valoarea estimată a investiției este de 1 milion euro.
d. Modernizare DJ 107 Alba Iulia (DN1) – Teleac (zona industrială Ciugud), cu o valoarea a investiției de aproximativ 1,5 milioane euro.
e. Modernizare DJ 107 V – Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău (11,5 km). Valoarea estimată a investiției este de 3 milioane euro.

În funcție de resursele financiare din acest an, conducerea Consiliului Județean Alba va stabili care din aceste investiți vor intra în faza de proiectare și execuție, mai scrie Marius Hațegan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri