Caută
Close this search box.

Papa Francisc: Epidemia de coronavirus e răspunsul naturii la actuala criză ecologică

Papa Francisc a afirmat într-un interviu acordat The Tablet and Commonwealth magazines că pandemia COVID-19 este unul dintre „răspunsurile naturii” la ignorarea actualei crize ecologice de către umanitate, relatează CNN.​

Suveranul Pontif a declarat că pandemia de coronavirus oferă o oportunitate pentru a scădea rata de producție și consum. De asemenea, acum avem ocazia să înțelegem și contemplăm lumea naturii.

Nu am răspuns catastrofelor parțiale. Cine mai vorbește acum despre incendiile din Australia sau își amintește că în urmă cu 18 luni un vas a putut traversa Polul Nord deoarece ghețarii s-au topit cu totul? Cine vorbește acum despre inundații?”, este întrebarea Papei.

Papa Francisc a criticat și felul în care țările au gestionat pandemia, afirmând că oamenii fără adăpost ar trebui puși în carantină în hoteluri, nu parcări.

O fotografie a apărut zilele trecute cu o parcare din Las Vegas unde ei (n.r. oamenii fără adăpost) au fost puși în carantină. Iar hotelurile erau goale. Însă oamenii fără adăpost nu pot merge la un hotel”, a mai spus papa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri