Site-ul worldometers, arăta, la momentul despre care este vorba ceva mai jos, că în Bulgaria erau confirmate 581 de cazuri de coronavirus, dintre care 23 de persoane au decedat ca urmare a infecțiilor COVID-19. Așadar, cifre mult mai mici decât acelea din România.

Cu toate acestea, parlamentarii și miniștrii din Bulgaria au luat decizia de a renunța la salarii pe perioada epidemiei de coronavirus ce a cuprins și țara aflată la sud de România.

Deputații bulgari au propus renunțarea integrală la salarii până când țara va depăși starea de urgență în care se află din cauza noului coronavirus, potrivit Ziare.com.

Propunerea a fost supusă votului luni seara în Parlamentul Bugariei și a venit din partea partidului aflat la guvernare, CERG, condus de premierul Boiko Borissov.

Potrivit publicației bulgare Sega, propunerea a fost votată în unanimitate, cu 170 de voturi “pentru”, iar banii strânși în urma acestei decizii vor fi tranferați în contul Ministerului Sănătății.

Suma obținută prin renunțarea la salarii a parlamentarilor din Bulgaria va fi folosită pentru a ajuta în combaterea noului coronavirus, au anunțat oficialii bulgari.

Decizia se aplică și miniștrilor

Nu doar parlamentarii vor renunța la indemnizații. Miniștri, membri cabinetelor și șefii agențiilor guvernamentale vor lucra și ei fără să fie plătiți, însă măsura nu va afecta remunerația președintelui și a vicepreședintelui.

“Mă faceți să mă simt mândru că fac parte din Adunarea Națională!

Această propunere arată o adevărată empatie față de problemele poporului bulgar și mediului de afaceri din Bulgaria”, a declarat liderul partidului Volia, Veselin Mareski.

În acest caz, pentru că din Parlamentul României nu avenit niciun astfel de semnal, propunem ca parlamentarilor (și tuturor demnitarilor, în general) să li se dubleze salariile pe perioada pandemiei de Covid-19, fiind evident stresul și condițiile foarte grele în care sunt obligați să lucreze.

 

467 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =