Caută
Close this search box.

Patriarhia Română: Mii de solicitări pe platforma dedicată celor afectaţi de pandemia de coronavirus

patriarhia română

Un număr de 24.136 de solicitări de sprijin au fost înregistrate în perioada 30 martie – 3 aprilie pe platforma Patriarhiei Române dedicată ajutorării persoanelor afectate de pandemia de coronavirus şi de restricţiile impuse de criza medicală, ajutoarele oferite ridicându-se la 3.048.669 de lei.

Potrivit https://basilica.ro/, dintre acestea, 16.724 au fost soluţionate de unităţile de cult de pe raza de domiciliu a persoanelor respective, în cazul altor 7.747 de solicitări s-a acţionat în parteneriat cu alte instituţii sau ONG-uri, iar alte 338 au fost redirecţionate către instituţiile competente, nefiind vorba de întrajutorarea persoanelor vulnerabile.

În acest demers s-au implicat 2.077 de parohii care au mobilizat atât personal angajat, cât şi voluntari – în total 4.925 de persoane.

Toată contravaloarea ajutoarelor din aceste cinci zile s-a ridicat la 3.048.669 de lei.

Sprijinul material a constat în hrană caldă, pachete cu alimente, apă îmbuteliată, cumpărături de strictă necesitate, dar şi plata de facturi la utilităţi; s-au oferit şi spaţii de cazare, servicii medicale sau transport pentru servicii medicale, donaţii în produse igienico-sanitare şi aparatură medicală.

Cele mai multe persoane care au solicitat ajutor sunt din Arhiepiscopia Bucureştilor şi din Arhiepiscopia Sibiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri